“AIGC Dünyayı Nasıl Değiştirir?” konulu oturumda, yapay zeka, bilgisayar ve otomasyon alanlarından gelen temsilciler, yapay zeka teknolojisinin küresel ekonomi ve toplum üzerindeki potansiyel etkilerini ele aldılar. Çin Mühendislik Akademisi Akademisyeni ve Tsinghua Üniversitesi Akıllı Endüstri Enstitüsü Dekanı Zhang Yaqin, “Üretken yapay zeka, konuşma, yüz ve görüntü tanıma işlevlerinin ötesine geçerek artık kod, ilaç, matematiksel ve fiziksel formüller ile denklemler oluşturabiliyor. Bu nedenle, üretken yapay zekanın büyük teknolojik ve paradigma değişikliklerine yol açacağını düşünüyoruz” dedi.

iFLYTEK Araştırma Enstitüsü Başkanı Liu Cong, kodlamanın, yeni sanayileşme sürecinde kritik bir rol oynayacağını belirtti. Liu, “Temel model kodlamasını kullanarak, binlerce Ar-Ge personelimizin kod tasarımı aşamasında yüzde 50, test ve hata ayıklama aşamasında ise yüzde 40'tan fazla verimlilik artışı sağladık.” dedi. Boao Asya Forumu'nda düzenlenen “İnovasyon, Yeşil, Dijital, Yapay Zeka ve Uyumlaşma” temalı forumda, hükümet, iş dünyası ve akademiden temsilciler, yeşil dönüşüm, yeşil kalkınma, dijitalleşme ve yapay zeka alanlarındaki deneyimlerini paylaştı.

'Hiç kimse Tek Çin ilkesinin uygulanmasına engel olamaz' 'Hiç kimse Tek Çin ilkesinin uygulanmasına engel olamaz'

Çin Enerji Mühendisliği Grubu Genel Kurulu Başkanı Song Hailiang, “Düşük karbonlu yeşil dönüşümü araştırmak için, 26 tasarım enstitümüzün temelinde 14 özel araştırma enstitüsü kurduk. Ayrıca, 6 ulusal düzeyde deney platformumuz bulunmakta ve geçen yıl inovasyona 13 milyar yuanın üzerinde yatırım yaptık.” ifadelerini kullandı.

ÇİN HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN