İnsan hakları alanında birçok ülkeden 60’ı aşkın temsilci, ekonomik eşitlik ve sosyal haklar, dijital teknoloji ve insan hakları gibi konuları ele aldı.
Çin İnsan Hakları Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı ve Çin Siyaset Bilimi ve Hukuk Üniversitesi Başkanı Ma Huaide, seminerde yaptığı konuşmada, yeni gelişen hakların nasıl korunacağının küresel insan haklarının gelişiminde yeni bir başlık haline geldiğini ifade etti.
Ma, Çin vatandaşlarının çevrim içi güvenlik ve gizlilik haklarının hukukun üstünlüğü yoluyla korunduğunu ve çevrenin korunması ile yeşil gelişimin desteklendiğini hatırlattı.
Ma Huaide, tüm ülkelerin küresel çapta gelişen hakların yönetiminde dengesizlikleri önlemek, açıklık yoluyla fikir birliğine varmak ve dünya çapında yeni gelişen hakların korunmasına yönelik ortak çözümler sunmak için gerçek çok taraflılığı kullanmaları gerektiğini yineledi.
Alman düşünce kuruluşu Schiller Enstitüsü’nun kurucusu Zepp Larouche Helga, insan haklarının küresel bir mesele olarak küresel iş birliğiyle sağlanması gerektiğini savunarak, Çin’in ortaya koyduğu insanlığın kader ortaklığı ve 3 küresel inisiyatifin dar jeopolitik siyaseti aştığını belirtti.
Cenevre Diplomasi ve Uluslararası İlişkiler Fakültesi’nden Prof. Alfred-Maurice de Zayas, barışın tüm hakların temeli olduğunu ve her ülkenin birlikte demokrasi, adalet ve hakkaniyeti koruyarak tüm insanların haklarını güvence altına alması gerektiğini vurguladı.