Xi Jinping'in bu sözüyle 2 bin 200 yıl öncesinde dönemin ünlü düşünürü Meng Zi'nin konuşmalarına atıfta bulundu. Nitekim, reformun kapsamlı şekilde derinleştirilmesinde Xi Jinping, diyalektik materyalizmle reformda karşılaşılan sorunlara çözümler getirdi, yeni dönemde ulusal kalkınmanın büyük bir pratiğini gerçekleştirdi.

Çin'de reform ve dışa açılmanın "Genel Tasarımcısı" olarak kabul edilen Deng Xiaoping, reformun hedeflerini değerlendirirken, "Sosyalizmin en büyük avantajı ortak refahtır. Bu sosyalizmin özünden gelen bir şey." diye konuştu. Günümüzde Xi Jinping'in öncülük ettiği reformu kapsamlı bir şekilde derinleştirme sürecinin hedefi ise tüm halkın ortak refahına dayalı modernleşmedir.

Çin'den ABD'nin Taiwan'a silah satış kararına tepki Çin'den ABD'nin Taiwan'a silah satış kararına tepki

Xi Jinping, bu hedefe kavuşmak için de bütünlük ve eşgüdüme önem verdi. Xi Jinping, başkent Beijing, merkeze doğrudan bağlı belediye Tianjin ve çevresindeki Hebei eyaleti arasında eşgüdümlü gelişme, Yangtze Nehri ekonomik kuşağı gelişmesi, Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez Bölgesi inşası, Yangtze Nehri deltasında entegre gelişme, Sarı Irmak ekolojik çevresi korunması gibi bir dizi önemli bölgesel kalkınma stratejilerini planladı. Ayrıca, ülkenin batı kesimini kalkındırma, kuzeydoğu kesiminde kapsamlı kalkınma, orta kesimde nitelikli gelişme, doğu kesiminde modernleşmeyi hızlandırma gibi düzenlemeler yaptı.

Xi Jinping, bu planlamalar hakkında açıklama yaparken, "Nehri geçerken taşları yoklayarak yönetimi ve genel tasarımlama yöntemi arasında eş güdümde ısrarcı olunmalı. Sorun odaklı olma ve hedef odaklı olma arasında eş güdümde ısrarcı olunmalı, pilot uygulama ve kapsamlı şekilde ilerletme arasında eş güdümde ısrarcı olunmalı, reform ve yasama arasında eş güdümde ısrarcı olunmalı." diye konuştu.

Öte yandan, Xi Jinping genel vizyon ve sistematik vizyonla reformu kapsamlı şekilde ilerletmeyi hızlandırdı. Örneğin, Xi Jinping Çin meclisinin 2021 yılı yıllık toplantısı süresince İç Moğolistan Özerk Bölgesi heyetinin bir oturumuna katılırken yaptığı konuşmada, "Dağlar, sular, ormanlar, tarlalar, göller, bozkırlar ve kumların yönetimi, sistematik bir şekilde yürütülmeli, özellikle kumla mücadeleye önem verilmeli." diye konuştu. Xi'ye göre, milletin geleceğini belirleyen ekolojik çevre korunması, sistematik bir vizyonla eş güdümlü ilerletilmeli.

Xi Jinping yaptığı bir konuşmada ise reformu kapsamlı derinleştirmeyi şöyle özetledi: "Reformu derinleştirme, mutlaka kapsamlı ve sistematik bir süreç olmalı, çeşitli alanlardaki reformun ve iyileştirmenin eş güdümü ve entegrasyonu olmalı."