Arjantin, Güney Afrika, Gana ve Kenya’nın da aralarında bulunduğu ülkelerin büyükelçilerinin ziyaret ettiği yerler arasında Hainan eyaletindeki Changjiang nükleer enerji üssü, Çin Atom Enerjisi Enstitüsü, Çin Tarımsal Bilimler Akademisi ve Çin Ulusal Nükleer Güvenlik Teknolojisi Merkezi ile diğer bazı birimleri bulunuyor.

Yabancı büyükelçiler, Çin’in atom enerjisi ve nükleer teknolojilerin uygulanması alanındaki başarılarını takdirle değerlendirerek, gelecekte Çin’le bu konudaki işbirliğini sürdürmeye istekli olduklarını belirttiler. Çin’in nükleer teknolojilerinin elektrik üretimi, tarım, iklim değişikliğiyle mücadele ve tıp gibi alanlarda elde ettiği ilerlemeler yabancı büyükelçilerde derin izlenim bıraktı. Büyükelçiler Çin’in deneyim ve teknolojilerinin diğer ülkelere özellikle de gelişmekte olan ülkelere faydalı olabileceğini ifade etti.

Çin, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na (UAEA) 40 yıl önce katıldı. Yabancı büyükelçilere eşlik eden Çin’in UAEA’daki temsilci yardımcısı Liu Zhaohui, ziyaretin Çin’in nükleer sanayiinin gelişiminin ve Çin çözümünün dünyaya tanıtılmasını ve küresel sürdürülebilir gelişmeye katkı sağlanmasını amaçladığını belirtti.

Dünyanın en büyük gelişmekte olan ülkesi olarak Çin, nükleer enerjiyi enerji güvenliğinin korunması, yeni tip enerji sisteminin tesis edilmesi, temiz ve düşük karbonlu dönüşümün gerçekleştirilmesi için önemli bir seçenek olarak görüyor. Aynı zamanda, açıklık ve paylaşım ilkesine sadık kalan Çin, nükleer enerji jeneratörleri ihraç ediyor. Çin yapımı nükleer güvenlik koruma donanımları 100’den fazla ülkenin gümrükleri tarafından sınır kontrolünde kullanılıyor.

Çin'den uluslararası terörizme karşı BMGK'de 4 öneri Çin'den uluslararası terörizme karşı BMGK'de 4 öneri

ÇİN HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN