ü

Türkiye'nin Beijing Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, son yıllarda Xinjiang’ın hızlı bir şekilde geliştiğini, tüm etnik gruplara mensup vatandaşların gelişme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Güney Afrika’nın Beijing Büyükelçisi Siyabonga C. Cwele, “Xinjiang halkı uyumlu bir ortamda yaşıyorlar, büyük coşkuyla çalışıyorlar, dini inanç özgürlüğünün tadını çıkarıyorlar ve çalışkanlıkları sayesinde yoksulluktan kurtuldukları için gurur duyuyorlar. Görüştüğüm birçok yerli genç, bu gururu ve geleceğe yönelik özgüveni gösterdi.” dedi.

Kazakistan'ın Beijing Büyükelçisi Şahrat Nuruşev, son yıllarda Xinjiang’ın ekonomik ve sosyal gelişiminde hızlı bir şekilde ilerleme kaydedildiğini, Kazakistan ile Xinjiang arasındaki iş birliğinde olumlu eğilimin gösterildiğini hatırlattı. Nureshev, Xinjiang’ın Kazakistan-Çin ilişkisindeki yeni “30 altın yılı” için daha büyük katkılarda bulunacağına inandığını dile getirdi.

Suriye’nin Beijing Büyükelçisi Muhammed Hüseyin Haddam, avantajlı bir coğrafi konuma sahip olan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin Çin ile komşu ülkeler arasındaki iş birliği için köprü kurduğunu, bölgedeki ticari canlılığın arttırılmasına ve kültürel temasların yoğunlaştırılmasına katkıda bulunduğunu belirtti.

İran'ın Beijing Büyükelçisi Muhsin Bahtiyar, “Ziyaret sırasında Xinjiang’ın toplumsal gelişmeler, çevre koruma, serbest ticaret bölgelerinin inşasında kazandığı başarılara şahit oldum, bunlar bende derin izlenim bırakıyor.” ifadelerini kullandı.

Sırbistan: Çin ile kader birliği oluşturmak istiyoruz Sırbistan: Çin ile kader birliği oluşturmak istiyoruz

Toplantıya 49 ülkenin Çin’deki büyükelçileri ve diplomatları katıldı.

ü

ÇİN HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN