Yetkililer ve akademisyenler, halk merkezli politikalar uygulayan Çin’in kalkınma alanındaki başarılı deneyimlerinin diğer ülkeler tarafından öğrenilmeye değer olduğunun altını çizdi.
Güney Afrika Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Solly Mapaila, Çin Komünist Partisi’nin mutlak yoksulluğu ortadan kaldırma hedefine başarıyla ulaştığını, ülkesinin bu konuda öğrenmek istediği çok şey olduğunu belirtti.
Tanzanya’daki Mwalimu Julius K. Nyerere Vakfı Başkanı Joseph Butiku, “Çin'in halk merkezli politikalarının avantajlar taşıdığı kanısındayım, zira bunlar halkın sesine kulak veren ve halkın ihtiyaçlarını karşılayan politikalar.” diye konuştu.
Fransa merkezli Saphir Eurasia Promotion Başkanı Jean Pegouret, Çin’de 100 milyonlarca kişinin mutlak yoksulluktan kurtarıldığına işaret ederek, Çin tarzı modernizasyonun ilerletilmesinde gösterilen yoğun çabaların ülkenin çeşitli bölgelerinde gözlemlenebildiğini dile getirdi.
Jean Pegouret, “Geçen yaz Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ni ziyaret ettim. Benim gördüğüm Xinjiang, bazı Batılı medya kuruluşlarının haberlerindeki Xinjiang’dan tamamen farklı. Xinjiang, çok modern bir bölge. Çin’in çeşitli etnik gruplara mensup vatandaşlarının bölgede uyum içinde bir arada yaşadıklarını gördüm.” ifadelerini kullandı.