Türkiye

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Şam Havalimanı uçuşa hazır hale getirilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şam ve Halep havalimanlarında yaptıkları tespitlerin ardından, bu havalimanlarının yeniden uluslararası uçuşlara açılması için çalışmalar başlattıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu, ilk etapta Şam Havalimanı'nı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) aracılığıyla yeniden faaliyete geçireceklerini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Yayıncılar Federasyonu Programı kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğlu, Suriye ile ilgili açıklamalarda bulunarak Bakanlık olarak ulaştırmanın ve iletişimin tamamında varlık gösterdiklerini kaydetti.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şam ve Halep havalimanlarında yaptıkları tespitlerin ardından, bu havalimanlarının yeniden uluslararası uçuşlara açılması için çalışmalar başlattıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu, ilk etapta Şam Havalimanı'nı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) aracılığıyla yeniden faaliyete geçireceklerini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Suriye'nin altyapısının ciddi şekilde eksik olduğunu vurgulayarak, "Suriye'nin her şeye ihtiyacı var. Özellikle ulaşım, iletişim ve temel altyapı alanlarında ciddi eksiklikler bulunuyor" dedi. Şam Havalimanı'nda radar sisteminin bile olmadığını, güvenlik ve yolcu taşımacılığı sistemlerinin oldukça eski olduğunu ifade etti.

Suriye'deki eksiklikler belirleniyor

Uraloğlu, Suriye'nin demiryolu ve karayolu altyapılarında da iyileştirmeler yapmayı hedeflediklerini söyledi. Suriye'deki demir yollarının büyük ölçüde kullanılmaz durumda olduğunu belirterek, Türkiye'den Şam'a kadar olan demiryolu hattının yeniden işler hale getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, yıkılan köprülerin onarılması ve diğer karayolu altyapı projelerinin de gündemde olduğunu ifade etti.

Ticaret yeniden canlanacak

Suriye'nin haberleşme altyapısının Türkiye'nin 20-30 yıl gerisinde olduğunu dile getiren Uraloğlu, bu alanda da hızlı bir gelişim sağlanacağına dikkat çekti. Suriye'nin limanlarıyla ilgili de çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Bakan, Suriye ile Türkiye arasında ticaretin yeniden canlandırılması adına çeşitli adımlar atılacağını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin bölgedeki doğal kaynaklar ve enerji arama projelerinde aktif rol alacağını ifade etti.

Suriye'nin yeniden inşası

Bakan Uraloğlu, Suriye'nin yeniden inşa edilmesi için Türkiye'nin önemli bir katkı sağlayacağını ve bu süreçte uluslararası camianın da desteğinin büyük olduğunu belirtti. 5-10 yıl içinde Suriye'nin tam anlamıyla toparlanmasının mümkün olamayacağını ancak ilk etapta acil ihtiyaçların karşılanacağını söyledi.