Dışişleri Bakanlığı, Gagauz Özerk Yeri'nin özel hukuki statüsünün yıl dönümünü kutladı Dışişleri Bakanlığı, Gagauz Özerk Yeri'nin özel hukuki statüsünün yıl dönümünü kutladı

Geçen hafta, Teksas'ın Dallas şehrinde bulunan bir hastanede 2022'ye ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, siyahi bir hastanın "Nefes alamıyorum" diye bağırıp su içmek için yalvardığı bir sırada, polis gözetiminde öldüğünü gösteriyor.

41 yaşındaki Kenneth Knotts, UT Güneybatı Tıp Merkezi'nde kelepçeli bir yatakta görülüyor. Daha sonra birden fazla polis memuru tarafından yüzüstü yere indiriliyor. Knotts, akıl sağlığı değerlendirmesinden geçtikten sonra bağırmaya ve direnmeye başlıyor. Birkaç dakika sonra, odadaki sağlık personeli, "Onu ters çevirin" diyor ve ardından nabzının olmadığını belirtiyor. Tıbbi personel müdahaleye başlasa da, Knotts'un hayata döndürülemediği açıklanıyor.

Knotts'un ailesinin avukatı Geoff Henley, bu olayın açıkça bir cinayet olduğunu belirterek, "Yüzüstü kısıtlama tamamen kontrolle ilgilidir. Memurların ne yaptıklarını bildiklerine kesinlikle inanıyorum" diyor.

George Floyd’un etkisi hala sürüyor

2020’de George Floyd'un öldürülmesi, ABD genelinde büyük bir yankı uyandırmıştı. Birleşmiş Milletler (BM) uzmanları, ABD'deki ırkçılık sorununu ele almak için ABD'yi ziyaret etti. BM uzmanlarından Dr. Tracie Keesee, "ABD'de ırksal eşitsizlik, bu ülkenin kuruluşundan bu yana var olan bir sorundur ve hızlı bir düzeltme olmayacak" dedi. "Irk ayrımcılığı, polis temaslarından, tutuklamalara, gözaltına almalara, cezalandırmalara ve haklardan mahrum bırakılmaya kadar uzanıyor" şeklinde konuştu.

The New York Times'ta, siyahiler üzerindeki polis şiddetiyle ilgili tekrarlanan raporların yarattığı psikolojik baskı hakkında bir rapor yayınlandı. Araştırmacılar, 2021'de beş eyaletin acil servis verilerini incelediklerinde, polisin silahsız siyahileri öldürmesi ile siyahiler arasında depresyonla bağlantılı acil servis ziyaretlerinde artış olduğunu buldular.

2018'de yapılan bir araştırma, polis saldırılarına maruz kalan siyahilerin, silahlı saldırıdan sonraki üç ay boyunca ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiler bildirdiğini ortaya koydu.

The New York Times yazarı Tiffanie Graham, 20 Amerikan şehrinde farklı yaş gruplarından ve sosyoekonomik gruplardan 110 siyahili görüşerek, duygusal olarak zorlandıklarında röportajlara devam etmekte zorlandıklarını belirtti.

Araştırmadan öne çıkanlar:

Siyah yetişkinlerin %44'ü, polis memurlarının bir siyahiye zarar verdiğini öğrendikten sonra günlük görevlerini yerine getirmenin daha zor olduğunu söylüyor.

Siyah vatandaşların %38'i, bir polis memuru gördüklerinde kaygılandıklarını belirtti.

Siyah ebeveynlerin %79'u, polis şiddetinin ruh sağlıklarını etkilediğini söyledi.

Siyah yetişkinlerin %69'u, bir arkadaşıyla veya aile üyesiyle konuşarak bu durumla başa çıkıyor.

Siyahilerin %22'si polis şiddetini terapistleri veya din liderleriyle konuşarak ele alıyor.

DÜNYA HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN