Dünyanın en varlıklı, ünlü ve iş dünyasının liderlerinin katıldığı Dünya Ekonomik Forumu'nun bu yılki zirvesi "Güvenin Yeniden İnşası" ana temasıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 54. kez düzenlenen zirveye, 120 ülkeden 2 bin 800'den fazla iş insanı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Zirvede küresel sorunları konuşmak için 300'ü aşkın oturum yapıldı.

2024 için yapılan Küresel Risk Algısı Araştırması’nda beş öbekte 34 küresel risk incelenmiş. Raporda, gelecek 10 yılda gerçekleşmesi halinde çeşitli ülkelerde ve kesimlerde önemli olumsuz etki yaratması beklenen belirsiz bir olay veya koşul “küresel risk” olarak tanımlamakta.

Netanyahu: 'Tahliye edilen İsrailliler evlerine dönecek' Netanyahu: 'Tahliye edilen İsrailliler evlerine dönecek'

CGNT Türk Özel yayınına katılan Prof. Dr. Melih Baş, raporda bahsi geçen risklerin iktisadi, çevresel, jeopolitik, teknolojik ve sosyal riskler başlığı altında derlendiğini dile getirdi. Prof Dr. Melih Baş bu yılki Rapor’da önümüzdeki 10 yıllık perspektifte küresel riskleri maddî olarak biçimlendirecek ve bu küresel risklerin yönetimi için belirleyici olacak dört sistemik element saptandığının altını çizdi. Baş bunları şöyle sıraladı: İklimsel değişim; Nüfusbilimsel çatallanma; Teknolojik hızlanma; Jeostratejik değişiklik. Bu elementler belirsizlik ve değişkenlilik nitelikleriyle karakterize olmuş gözükmektedirler.

Prof. Dr. Melih Baş ile yapılan söyleşiyi takipçilerimizin dikkatine sunuyoruz:

ü

https://www.youtube.com/watch?v=XDfhcKMp3A4