Grey makalesinde, “İnsanlar, bugün toplumsal değerlerin çöküşünü yaşayan bir ABD’yi görüyor. ABD yönetimi, hile yapmak suretiyle kendi avantajını korumaya kararlı. ABD’nin tıpki yaşlı bir sporcu gibi artık üstünlük pozisyonunu koruyacak gücü yoktur.” diye yazdı.

Makalede, Beyaz Saray ve ABD Doping’le Mücadele Ajansı (USADA), Çinli sporcuları hedef alırken ABD takımının Terapötik Kullanım Muafiyetleri’nden (TUE’ler) yararlanan sporcularla dolu olduğunu vurguladı. Grey, “Dünyanın en üst düzey müsabakalarına bu kadar ağır hastalığı olan sporcuların gönderilmesi ve bu sporcuların hasta bedenleriyle ödüller için yarışması mümkün mü?” diye sordu.

Pearls and Irritations, Avustralya’nın ulusal ve uluslararası kamu politikalarının tartışıldığı bir internet sitesidir. Avustralyalı serbest yazar Jerry Grey, İngiltere’de doğdu ve Londra’da 10 yıl polislik yaptıktan sonra Avustralya’da faaliyet gösteren bir uluslararası güvenlik firmasında 17 yıl genel müdür olarak çalıştı. 2004 yılında Çin’e yerleşen Grey, Çin’de yaklaşık 20 senedir yaşıyor.

Grey, makalesinde “Çin bir zamanlar özgüvensiz bir ülkeydi ancak çok şey değişti. Çin, temiz, düzenli ve elverişli bir uzay istasyonuna sahip, başarılı bir Ay keşif misyonu gerçekleştirildi. 5G bu ülkede yaygın şekilde kullanılıyor. Çin’in artan zenginliği, mutlak yoksulluğun tamamen ortadan kaldırılması, suç oranındaki çarpıcı düşüşler ve yaşam beklentisindeki artışlarla birlikte artık özgüvensiz olmasını gerektirecek hiçbir şeyi kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Çin’de yazılım geliştiricilerin sayısı 9 milyon 400 bini aştı Çin’de yazılım geliştiricilerin sayısı 9 milyon 400 bini aştı

Grey, “Bunların hepsi, iyi yönetilen, iyi idare edilen ve sağlıklı bir çevreye sahip bir ülke yarattı. Bunun sayesinde 50 yıl önce yapamadıkları birçok şeyi artık başarabiliyorlar; seçkin sporcular yetiştirebiliyorlar.” dedi.

Grey, Çinli sporcuların doping konusunda haksızlığa uğradıklarını belirterek, “Yarışma günü sabah 5'te sporcuları uyandırmak ne adil ne de makul, bir sporcuyu günde bir kereden fazla teste tabi tutmak ne adil ne de makul, günde 7 kez test yaptırmak düpedüz istismardır ve tüm bu testler tamamlandığında daha da mantıksız olanı sonuçların kabul edilmemesidir.” ifadesini kullandı.

Grey, ABD’nin Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’nın (WADA) yaptırdığı testlerin sonucu temiz çıkan sporcular için tutuklama emri çıkarmak istediğini, ülkedeki basının konuyu kışkırtmasını sağlamak için Uluslararası Yüzme Federasyonu’nun yetkilisini çağırarak cezai soruşturmasını kabul ettirmeye çalıştığını savundu. Grey, Çinli veya Rus sporculara karşı ABD’nin sürekli bir suç dayatmasının arkasında siyasi motivasyonu ve Çin karşıtı önyargıları yer aldığını söyledi.

Beyaz Saray ve USADA’nın Çinli sporcuları hedef aldığına işaret edilen makalede, "Bir düşünün, Çin veya Rusya her Amerikalı hilekâr için tutuklama emri çıkarsa ne olur? Çin ve Rusya’nın mahkemeleri dolar. Çünkü ABD, dahil olduğu her sistemde dolandırıcılığı en üst noktada uyguluyor." diye belirtildi.