İki gün süren ve küresel işbirliği, büyüme ve enerji gibi konuların ele alındığı toplantıya dünyanın 60'tan fazla ülke ve bölgesinden 220'den fazla temsilci katılıyor.

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Borge Brende açılış töreninde yaptığı konuşmada, jeopolitik gerilimler ve sosyo-ekonomik eşitsizliklerin küresel çapta bölünmeleri şiddetlendirirken uluslararası iş birliği ve hedefli diyaloğun her zamankinden daha önemli ve acil bir hal aldığını ifade etti. Brende, bu seferki özel toplantının farklı sektörlerden ve coğrafyalardan gelen liderlerin meydan okumaları göğüslemesi için bir fırsat sunduğuna dikkat çekti.

Brende ayrıca, günümüz dünyasının birçok meydan okumayla karşılaştığını, katılımcıların yalnızca el ele vererek daha güvenli, istikrarlı ve sürdürülebilir bir geleceği inşa edebileceğini dile getirdi.

Suudi Arabistan Ekonomi ve Planlama Bakanı Faysal el-İbrahim şunları söyledi: "Uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesi her zamankinden daha mühim. En acil görevimiz büyümeyi sağlamaktır. Enerji ekonominin kritik unsurlarından biridir. Daha sorumlu bir şekilde üretim ve tüketim yapmamız gerekiyor."

İbrahim ayrıca, temiz ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması ve enerjinin güvenlik, adalet ve sürdürülebilirlik arasında ilişkilerinde bir denge sağlanması gerektiğini vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva toplantıda tarafları borç sorunlarını sürdürülebilir bir şekilde çözme yollarını bulmaya çağırdı. ABD’nin borç sorununu gözden geçirerek mali konuda daha sorumlu davranması gerektiğini ifade eden Georgieva, ayrıca daha iyi sermaye akışı için ticaretin teşvik edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

DÜNYA HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN