DTÖ tarafından düzenlenen 9. Çin'in ticaret politikalarını gözden geçirme sürecinin ilk gününde, üyeler, birçok dış zorluk altında güçlü bir direnç gösteren Çin ekonomisinin geçen yıl yüzde 5,2'lik büyüme oranıyla salgın sonrası küresel ekonomik toparlanmanın en önemli itici gücü haline geldiğine dikkat çekti. Üyeler, Çin’in son yıllarda gümrük vergilerini azaltma, gümrükleme prosedürlerini optimize etme ve negatif listeler yayınlama yoluyla ticaret ve yatırımın serbestleştirilmesini ve kolaylaştırılmasını teşvik etmeye devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Çin'in pazar odaklı reformları hızlandırarak, teknolojik inovasyonu güçlendirdiğini, ekonominin yeşil dönüşümünü teşvik ettiğini ve küresel düşük karbonlu yeşil kalkınmaya ve iklim değişikliğiyle mücadeleye katkılarda bulunduğunu dile getirdiler. Üyeler ayrıca, Çin'in DTÖ'nün önemli ve sorumlu bir üyesi olduğunu ve örgütte aktif ve yapıcı bir rol oynadığını belirttiler.

DTÖ’nin gelişmekte olan üyeleri, Çin'in somut eylemlerle onları desteklediğini, özellikle “Çin Projesi” ve diğer projelerle en az gelişmiş ülkelerin gelişimlerini hızlandırmalarına ve çok taraflı ticarete daha fazla entegre olmalarına yardımcı olduğunu takdir ettiler.

Karlı plato yeni bir görünüme kavuşuyor: Kırmızı ipek ip Tibetli bir nakışçının güzel hayatını örüyor Karlı plato yeni bir görünüme kavuşuyor: Kırmızı ipek ip Tibetli bir nakışçının güzel hayatını örüyor

Bazı üyeler, Çin tarzı modernleşme ve karşılıklı yarar ve kazan-kazan ilkelerine dayalı kalkınma kavramlarına katılarak, Çin'in yoksulluğu azaltmada ve çeşitli bölgelerin ve grupların kapsayıcı ve dengeli kalkınmasını hızlandırmada elde ettiği büyük başarıların, diğer gelişmekte olan üyelere örnek teşkil ettiğini ve kalkınma güveni sağladığını kaydettiler.

Birçok üye, Çin'in çok taraflılığı kararlılıkla izlemeye, kalkınma gündemlerini desteklemeye ve DTÖ reformunda daha büyük bir rol oynamaya devam edeceği umudunu ifade etti.