Çin

Çinli blogger, yapay zekâyla kısa film üretti: Sadece 1 haftada

Çinli blog yazarı AI Madhouse, OpenAI'nin yapay zekâ modeli ChatGPT ile sadece bir haftada ürettiği "Batıya Yolculuk" adlı kısa filmle dikkat çekiyor. Geleneksel üretim yöntemlerinin altı ay süreceği bir projeyi kısa sürede tamamlamanın ötesinde bir başarıya imza atıyor. Yapay zekâ teknolojisinin hızı ve yaratıcılığı, sanat dünyasında yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan yapay zekâ modeli ChatGPT, hayatın pek çok alanında dikkat çeken değişikliklere neden olmuştu. OpenAI'nin yeni yapay zekâ sistemi Sora ise geçtiğimiz günlerde tanıtılarak, gerçek videoları saniyelerle sınırlı diğer modellerden farklı olarak, 1 dakikaya kadar uzunluğa sahip videolar üretebiliyor.

Sora'nın tanıtımıyla birlikte, Çinli blog yazarı AI Madhouse da dikkat çekici bir hamle yaparak internet üzerinde yapay zekâ teknolojisi kullanılarak oluşturulan "Batıya Yolculuk" adlı animasyonlu kısa filmi yayınladı. Bu kısa film, görsel efektleri ve teknolojinin hızlı gelişimini konu alarak birçok izleyeni hayrete düşürdü.

Filmin orijinal "Batıya Yolculuk" dizisinin ilk bölümünden uyarlandığı belirtiliyor. Ancak dikkat çeken bir nokta, kısa filmin toplam uzunluğunun sadece 3 dakika 56 saniye olması. Film, Maymun Kralı'nın doğumundan çıraklığına kadar olan olağanüstü süreci anlatıyor. Yapay zekânın kullanıldığı bu projenin geleneksel manuel üretim yöntemleriyle en az altı ay süreceği ifade ediliyor. Ancak AI Madhouse adlı blog yazarına göre, yapay zekâ teknolojisi kullanılarak tamamı sadece bir haftada tamamlanmış. Üretim süreci, konsept oluşturma, statik resimlerden metin oluşturma, resimleri hareket ettirme ve düzenleme olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

Blog yazarı, ChatGPT'yi kullanarak orijinal metni analiz ettiğini ve yapay zekâyı storyboard planları oluşturmak için kullandığını belirtti. Ardından istenen resimleri çizmek için AI boyama yazılımını kullanarak, resimleri canlandırmak için "resim oluşturma video" yazılımını devreye soktu. Son olarak, materyal düzenlenerek dublaj, ses değiştirme gibi özel efektler için diğer araçlar kullanıldı.

Bu hızlı ve etkileyici yapay zekâ tabanlı film üretimi, teknolojinin sanat dünyasında nasıl devrim yarattığını bir kez daha gösteriyor. İlerleyen zamanlarda yapay zekâ destekli sanat projelerinin sayısının artması bekleniyor.

Zülal Çelik ÇİN HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN