CGTN’nin bu yıl ikincisini düzenlediği "Çin’e Dönük Sempati" anketinde, Çin’in ulusal imajına yönelik olumlu görüşlerin arttığı görüldü. Katılımcıların yüzde 89’u, Çin’i başarılı bir ülke olarak değerlendirirken, bu oran 4,8 puanlık bir artış gösterdi. Katılımcıların yüzde 77,8’i, Çin’in ‘‘saygıyı hak eden bir ülke’’ olduğunu belirtirken, bu oran geçen yıla göre 1,3 puan arttı.

Katılımcıların yüzde 87,2’si Çin’in uluslararası etkisinin önemli ölçüde arttığını kabul ederken, bu oran 8,4 puanlık bir yükseliş gösterdi.

Çin’e dönük sempati oranındaki artışa paralel olarak, katılımcıların Çin’i ziyaret etmeye ilgisinin de arttığı belirtildi. İki yıl içinde, Çin’i "cazip bir ülke" olarak gören katılımcıların oranı 14,8 puan artarak yüzde 72,7’ye ulaştı.

Çin’e dönük sempatideki artışın, ülkenin Suudi Arabistan ve İran arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması, Filistinli gruplar arasındaki uzlaşının teşvik edilmesi, BRICS’in genişlemesinin ilerletilmesi ve Afrika Birliği’nin G20’ye dahil edilmesine destek verilmesi gibi somut adımlarının sonucu olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Katılımcıların yüzde 58,9’u, Çin’in jeopolitik çatışmaları çözme çabalarını, yüzde 53,3’ü ise Çin’in küresel insani krizlerin çözümüne yaptığı önemli katkıları olumlu değerlendirdi. Ankete katılanların yüzde 73,9’u, kendi ülkelerinin, Çin tarafından başlatılan uluslararası işbirliği projelerine ve girişimlerine katılmasını desteklediğini belirtti.

Çin: İran nükleer sorununun çözümü için diyalog güçlendirilmeli Çin: İran nükleer sorununun çözümü için diyalog güçlendirilmeli

Bunun yanında, katılımcıların yüzde 87,6’sı, Çin’in Küresel Kalkınma İnisiyatifi’ne desteğini açıklarken, yüzde 90,3’ü Küresel Güvenlik İnisiyatifi’ni ve  yüzde 91,3’ü Küresel Medeniyet İnisiyatifi’ni övgüyle değerlendirdi.

CGTN ve Çin Renmin Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen anketler arasında "Çin’e  Dönük Sempati" ve "Küresel Yönetişim ve Uluslararası Düzen" gibi konular yer aldı.