Bu yılki yarışmada, Türkiye'nin dört bir yanından üniversite öğrencileri bir araya gelerek Çince dil becerilerini ve Çin kültürü hakkındaki bilgilerini sergilediler. Yarışma iki bölümden oluştu. İlk bölümde öğrenciler Çince konuşmalar yaparken, ikinci bölümde Çin kaligrafisi, geleneksel Çin dansları, Çin müzikleri ve diabolo gösterisi gibi performanslara imza attılar.

Yarışma, hem katılımcılara hem de izleyicilere Çin kültürünü yakından tanıma fırsatı sundu. Etkinlikte geleneksel Çin dansları, müzik gösterileri ve kültürel sunumlar da yer aldı.

Çin'den Ukrayna krizinde yeni adım Çin'den Ukrayna krizinde yeni adım

Çin İstanbul Başkonsolosu Wei Xiadong, yarışmanın açılış konuşmasında, Çincenin 1973 yılında Birleşmiş Milletler'in (BM) kabul gördüğü altı resmi dilden biri olduğunu ve aynı zamanda dünyada en çok konuşulan dillerden biri olduğunu vurguladı. Başkonsolos konuşmasında, "Bugüne kadar seksenden fazla ülke, Çinceyi ulusal eğitim sistemine dâhil etmiştir. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in söylediği gibi, birbirimizin dilini, kültürünü ve tarihini öğrenmek, iki ülke halkının birbirini daha iyi anlamasına yardımcı olacak. Çin her zaman yüksek düzeyde dışa açılmayı, evrensel insan değerlerini koruma gibi girişimleri teşvik eder. Genç arkadaşlarımızı Çin’i ziyaret etmeyi ve keşfetmeye davet etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi ve birinci olan öğrenci Çin'de düzenlenecek olan dünya finaline katılma hakkı kazandı.

Zülal Çelik ÇİN HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN