Çinli şirketlerin kendi ülkeleriyle yaptığı enerji iş birliği projelerini gören misyon şefleri, bu projelerin sonuçlarını paylaşmaya başladı.
Yemen'in Beijing Büyükelçisi Mohammed Al-Maitami, "Petrol ve doğal gaz çıkarma işinde çevreye pek çok zarar verilmektedir, ancak Çinli petrol şirketlerinin teknolojiyi çevre korumayla birleştirdiğini görüyorum ve en çok ilgimi çeken de bu. Bu son teknolojiler dünya için büyük önem taşıyor ve ülkem de bunları uygulayabilmeyi umuyor." dedi.
Kosta Rika'nın Beijing Büyükelçisi Alfredo Ortuno Victory, ülkede yeşil kalkınmanın tüm kalkınma hedefleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, Çin ile yenilenebilir enerji kaynağı olan biyodizel üretimi alanında işbirliğini pekiştireceklerini belirtti.
Çin'de son yıllarda yeşil ve düşük karbonlu kalkınma pekiştirilirken, karbon emisyon zirvesine ulaşma ve karbon nötralizasyon hedefleri doğrultusunda dünya ülkeleriyle yeşil enerji alanında iş birliği yoğunlaşıyor.
Bolivya'nın Beijing Büyükelçisi Hugo Siles, Küresel Güney ülkeleri için en önemli görevin kalkınma olduğunu, ancak çevrenin korunması da gerektiğini söyledi. Hugo Siles, "Bolivya da Çin gibi iklim değişikliğiyle mücadele konusunda kararlıdır ve Çin bu konuda Küresel Güney ülkeleriyle iş birliği yapmaya istekli. Bu, Çin'in önemli bir katkısıdır." ifadelerini kullandı.