İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda Çin-Almanya Diyalog ve İşbirliği Mekanizması kapsamındaki ilk üst düzey diyalog, başkent Beijing’de yapıldı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Zheng Shanjie, toplantıda yaptığı konuşmada, Çin’de yeni enerji sektörünün gelişmesinin teknoloji, piyasa ve sanayi zinciri gibi avantajların ve piyasa rekabetinin sonucunda gerçekleştiğine dikkat çekti. Zheng, Çin’de üretilen yeni enerjili araçların ağırlıklı olarak yurt içinde satıldığını, ihracatın toplam üretimin yalnızca yüzde 12.5'ini oluşturduğunu belirtti.

Çin’de dışa açılma seviyesinin sürekli yükselmesiyle birlikte son yıllarda birçok yabancı sermayeli otomotiv işletmesinin Çin’deki yatırımlarını artırdığını anımsatan yetkili, yabancı markaların Çin’de yatırım yaparak fabrika kurmasının nedeninin sübvansiyon değil, Çin’in sahip olduğu elektrikli araçlarla ilgili eksiksiz sanayi zinciri ve otomotiv endüstrisindeki vasıflı işçiler olduğuna vurgu yaptı.

Çin, su ürünleri üretiminde 35 yıldır dünya birincisi Çin, su ürünleri üretiminde 35 yıldır dünya birincisi

Zheng, “Korumacılık rekabet gücünü koruyamayacağı gibi, iklim değişikliğiyle mücadele etme, yeşil ve düşük karbonlu dönüşümü teşvik etme sürecini geri çekmekten başka bir sonuç vermeyecek. Almanya'nın AB'de bu alanda liderlik rolü oynamasını bekliyoruz” dedi.

ÇİN HABERLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN