Katılımcılar, AB’nin bu kararının iki taraf arasındaki ticari anlaşmazlıkları ortadan kaldırmayacağını, aynı zamanda global otomotiv endüstrisinin gelişimini de olumsuz etkileyeceğini belirtti.
Ankete katılanların yüzde 78,42'si, devlet desteği yerine, güçlü pazar rekabeti ve hızlı teknolojik yeniliklerin Çin EV endüstrisinin gelişimini motive eden temel faktörler olduğuna dikkat çekti.
Katılımcıların yüzde 85,14'ü, ek vergilerin yol açtığı ekstra yükün eninde sonunda Avrupalı tüketiciler tarafından karşılanacağına işaret etti.
Ankete yanıt verenlerin yüzde 80,74'ü, AB’nin kararının AB’nin otomotiv endüstrisinin rekabet gücünü ciddi şekilde zayıflatacağını ve Çin ile AB otomotiv endüstrileri arasındaki iş birliğini baltalayacağını ifade etti.
Katılımcıların yüzde 87,96'sı, Çin'in elektrikli araçlar gibi yeni enerji endüstrilerindeki güçlü gelişiminin, dünya ekonomisi ve küresel yeşil kalkınmaya büyük katkı sağladığını belirtti.
Katılımcıların AB'yi ticari korumacılık uygulamasından dolayı eleştirdiği ankette bu girişimin tüm ülkelerin iklim değişikliğiyle ortaklaşa mücadele çabalarını zayıflatacağını belirtenlerin oranı ise yüzde 82,96 oldu.
Katılımcıların yüzde 92,53'ü, küreselleşme çağında farklı ülkelerin farklı avantajlara sahip olduğunu ve sorunların çözümünde iş birliğinin güçlendirilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Ankete katılanların yüzde 90,84'ü, Çin ve AB'yi, elektrikli araç ticaretindeki sürtüşmeleri diyalog ve istişare yoluyla uygun şekilde çözmeye, korumacı çözüm yerine iş birliğine dayalı bir çözüme ulaşmaya çağırdı.
CGTN platformlarında İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça olarak yayınlanan ankete 24 saat içinde 12 bin 32 internet kullanıcısı katıldı.
Elektrikli araç (EV) endüstrisinin gelişim hakları ve çıkarları ile küresel yeşil dönüşüm işbirliğini korumak için Çin, AB'nin Çin menşeli elektrikli araçlara ek vergi uygulamasını Dünya Ticaret Örgütü’nün Anlaşmazlıkların Hali Mekanizması’na taşımaya karar vermişti.