Dünya İnternet Konferansı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, yapay zekaya odaklanacak Wuzhen Zirvesi kapsamında Küresel Kalkınma İnisiyatifi, dijital ekonomi, verilerin yönetimi, internet kültürleri arasındaki iletişim ve karşılıklı öğrenme, dijital eğitim, gençlik ve dijital gelecek, yapay zeka teknolojilerinin inovasyonu ve yönetimi, siber güvenlik teknolojilerinin gelişimi ve uluslararası iş birliği gibi gündem konuları üzerine 24 alt forum düzenlenecek.

Açıklamada bu yılki zirve esnasında "Dünya İnternet Konferansı Üstün Katkı Ödülü"nün verilmesi, Dünya İnternet Konferansı Yapay Zeka Komitesi’nin kurulması, Dünya İnternet Konferansı düşünce kuruluşları iş birliği planının çıkarılması, Dünya İnternet Konferansı Dijital Eğitim Enstitüsü projesinin hayata geçirilmesinin de beklendiği kaydedildi.

Çin'in 75 yıllık başarısı Küresel Güney'e ilham veriyor Çin'in 75 yıllık başarısı Küresel Güney'e ilham veriyor

Dünya İnternet Konferansı’nın Uluslararası Organizasyon Merkezi Çin’in başkenti Beijing’de bulunuyor. Konferans, küresel internet konusunda ortak istişare, ortak inşa ve ortak paylaşım için bir platform sunmayı; uluslararası toplumun dijitalleşme, internetleşme ve akıllı teknolojilere uyum sağlamasını teşvik etmeyi ve internet ortamında bir kader birliği oluşturmayı amaçlıyor.

2014 yılında ilk kez düzenlenen Dünya İnternet Konferansı Wuzhen Zirvesi, bugüne kadar kesintisiz 10 yıl boyunca başarıyla düzenlendi.