2023 için Çin’deki en önemli 10 haber 1. 14. Çin Ulusal Halk Meclisi Birinci Toplantısı’nda Xi Jinping Çin Cumhurbaşkanlığı’na ve Çin Merkezi Askeri Komisyonu Başkanlığı’na yeniden seçildi. 2. ÇKP’nin Xi Jinping’in Yeni Dönemde Çin’e Özgü Sosyalizm Düşüncesi’ni öğrenmesi ve hayata geçirmesine ilişkin etkinlik düzenlendi. 3. Covid-19 salgınına ilişkin olağan kontrol ve önleme aşamasına geçildi ve Covid-19 salgınıyla mücadelede önemli başarı elde edildi. 4. Yüksek nitelikli kalkınmaya dayalı Çin tarzı modernizasyon inşasının hızlandırılmasıyla, Çin ekonomisindeki toparlanma sürürken öngörülen belli başlı yıllık hedeflere ulaşıldı. 5. Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin ileri sürülmesinin 10. yılında 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu başarıyla düzenlendi. 6. ÇKP Merkez Komitesi ve Çin Devlet Konseyi tarafından 'Özel Ekonominin Kalkınması ve Güçlenmesinin Hızlandırılmasına İlişkin Öneriler' yayımlandı.

7. Çin’de 2023 yılında tahıl üretimi 695 milyon 400 bin tona ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

8. Çin başarılı bir şekilde 31. Dünya Üniversite Yaz Oyunları’na ve 19. Asya Oyunları’na ev sahipliği yaptı.

9. Çin’in çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketiyle mücadele ve afet sonrası yeniden yapılanma çalışmalarına destek amacıyla, 1 trilyon yuan tutarında ek devlet tahvili piyasaya sürüldü.

Çin tarihin doğru tarafında: İşgali sonlandırmak seçenek değil sorumluluk Çin tarihin doğru tarafında: İşgali sonlandırmak seçenek değil sorumluluk

10.  Bağımsız olarak yüksek seviyeli bilim ve teknoloji geliştirme kapasitesi sağlam adımlarla arttırılırken birçok alanda bilimsel ve teknolojik inovasyonda atılım niteliğinde gelişmeler kaydedildi.