Anayasanın ilk 4 maddesi nedir? Kim ne söyledi? Anayasanın ilk 4 maddesi nedir? Kim ne söyledi?
Son zamanlarda çalışanlara dair yapılan araştırmalara göre çalışanların yaşadığı sorunlar ve stres; iş kazalarına ve psikolojik kökenli hastalıklara, iş yerinde davranış bozukluklarına yol açabiliyor. Bu nedenle ruh sağlığımızda oluşan problemler hayatımızın her alanına sirayet ediyor ve mutlu bir şekilde yaşamımızı sürdürmeyi engelliyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) 2012'den beri yayımladığı Dünya Mutluluk Raporu'nun 2023 yılı sonuçlarında 150'yi aşkın ülke incelendi ve Türkiye 106. sırada yer aldı. AVİTA Çalışan Destek Programı değerlendirme raporunda çıkan sonuçlar, BM’nin raporunda da bulunan mutluluk tablomuzu özetliyor. AVİTA’nın Çalışan Destek Programı kullanımları üzerine hazırladığı rapor, Türkiye’nin mutluluk seviyesi konusunda bize önemli ipuçları veriyor. 2023 Yılı Değerlendirme Raporu’na göre en çok tercih edilen hizmet yüzde 44 ile Psikolojik Danışmanlık oldu. Çalışanların en çok talep ettiği ikinci hizmet ise yüzde 28 ile, 2023 yılında vatandaşların en çok sorun yaşadığı ev sahibi kiracı ilişkilerini konu alan Mevzuat Danışmanlığı oldu. Geçtiğimiz yılın en çok tercih edilen hizmetlerinden biri de Tıbbi Bilgi Danışmanlığı olarak raporda ön planda yer aldı. Tıbbi konularda desteğe ihtiyaç duyanların oranı yüzde 8 olurken, arayanlar en çok dahiliye ve çocuk hastalıkları konusunda destek aldılar. Çalışanların 2023 yılında danışmanlık aldıkları diğer alanlara baktığımızda, Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı (yüzde6), Mali Bilgi (yüzde 6), Veteriner Danışmanlığı (yüzde 2), Genel Bilgi (yüzde 6), Bel, Boyun, Sırt Ağrıları ve Ofis Ergonomisi (yüzde 1) de yer alıyor. 2023 yılında çeşitli konularda danışmanlık hizmeti alanların dağılımı yüzde 61 Kadın ve yüzde 39 Erkek olarak gerçekleşti. Erkek çalışanlar en çok Mevzuat Danışmanlığı hizmeti alırken ve kadın çalışanlar ise en çok Psikolojik Danışmanlık alanında hizmet almak için uzmanlara ulaştılar.

Psikolojik Danışmanlık hizmetini alanların yüzde 83’ü kendileri ile ilgili destek alırken yüzde 15’i eşleri ve aile bireyleri, yüzde 2’si de çocukları ile ilgili konularda uzmanlara ulaştı. En fazla çağrı alınan psikolojik destek konusu yüzde 18 ile kaygı belirtileri oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre çalışanların  yüzde 8’i depresif belirtiler, yüzde 5’i çocuk gelişimi, yüzde 5’i ilişki sorunları, yüzde 4’ü evlilik sorunları üzerine danışmanlık almak için başvurdular.

AVİTA Satış Müdürü Özge Yılmazlar, yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Günümüzün hızlı tempolu iş ortamında, kurumlar çalışanlarına kapsamlı destek sağlamalarının önemini biliyorlar. Etkili bir çalışan destek programının, çalışan memnuniyetini ve üretkenliğini arttırdığını gözlemliyoruz. AVİTA olarak, 7 gün 24 saat boyunca Psikolojik Danışmanlık, Mevzuat Danışmanlığı, Tıbbi Bilgi, Mali Bilgi, Yenidoğan Bakımı, Sağlıklı Beslenme, Bitki Bakım Danışmanlığı, Bel-Boyun-Sırt Ağrıları ve Ofis Ergonomisi, Veteriner Danışmanlığı, TeknoDestek ve Genel Bilgi alanlarında çalışanların ve aile bireylerinin yanlarında oluyoruz. Gerekli durumlarda danışanlarımıza yüz yüze psikolojik danışmanlık hizmetleri de sunuyoruz. Kurumların çalışanlarına bu geniş kapsamlı destekle daha sağlıklı ve üretken bir çalışma ortamı sunmalarını amaçlıyoruz." dedi. TÜRKİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ